Biznis

O modulu

Ove godine modul Biznis obuhvata različite biznis modele i biznis case-ove, a uključuje poznate uspešne rukovodioce i stručnjake lokalnih i svetski poznatih kompanija. Naša želja je da vas sprovedemo kroz različite industrije, kako biste stekli širu sliku o tome čime se ovi uspešni biznisi zapravo bave – kako su nastali, kako su se razvijali, sa kojim izazovima su se susretali proteklih godina u vreme digitalne transformacije, kako se bore sa konkurencijom i donose velike rezultate. Sagledaćemo koja je spona advertajzinga i biznisa i da li biznis bez dobrog advertajzinga može da se uspešno razvija. Želimo da zavirimo dublje u svaki biznis case i da vam otvorimo prozor u nešto sa čim se do sada verovatno niste susreli, kako biste se možda pronašli u nečem potpuno novom.

Koordinatorka modula

Minja Jugović Janjić

Marketing Director for Serbia and North Macedonia, SBB

Minja četiri godine radi na poziciji direktora marketinga i član je Upravnog odbora u kompaniji SBB (za tržišta Srbije i Severne Makedonije), koja posluje u okviru kompanije United Group, vodeće medijske i telekomunikacione kompanije u Jugoistočnoj Evropi. Pre nego što je počela da radi u kompaniji SBB, više od četiri godine radila je kao Campaign Director u kompaniji United Group, gde je učestvovala u razvoju UG Communication tima, strategijama i kreativnom razvoju kao i rebrendiranju članica, kako telekomunikacionih kompanija, tako i United Media i njenih televizijskih kanala.

Svoje radno iskustvo započela je i razvijala u globalnoj marketinškoj agenciji TBWA (Luna/TBWA), gde je provela 10 godina vodeći velike globalne klijente (Henkel, Mars, Ranault, Nissan, Molcon Corse, Mcd i druge).

Aktivna je članica IAA.

teme

  • Commodity trading i kako naći svoj put;       
  • Alta banka bussiness case, procena rizika u biznisima;                     
  • Onlajn prodavnica Shoppster – razvijenost srpskog tržišta u onlajn segmentu prodaje;         
  • Real Perfomance challenges – saradnja između onlajn i oflajn kanala i kako ih inhouse uspešno integrisati;              
  • How to create groundbreaking sicom entertainment for international audiences – production house case;                   
  • How importaint is to create a brand for the certain businesses and to relate to a createve agency as a partner in that process. How importaint is advertising for bussiness.

ciljevi

  • upoznavanje i bolje razumevanje različitih industrija radi daljeg profilisanja polaznika;
  • osnaživanje i motivisanje mladih profesionalaca kroz know-how istaknutih stručnjaka;
  • suočavanje sa izazovima performansa, integrisanje onlajn i oflajn kanala komunikacije, a sve u cilju postizanja boljih biznis rezultata.

predavači

Bojan Kuzmanić

Managing Partner, Greenwich Metals Inc

Lazar Bodroža

Director & Creative Director, Metaklinika studio

Ljiljana Ahmetović

CEO, Shoppster

Sanja Rakić

Digital Director, United Group

Zorana Popović

Producer & Owner, FRESH PRODUCTION, professor at the Faculty of Dramatic Arts

© 2023 Sva prava zadržana.